Behandling dekkes av HELFO med henvisning. Ingen egenandel. Landsdekkende

Norsk Helsenett HER-ID 19026
Behandling hos en

Audiopedagog

En audiopedagog har master i audiopedagogikk. og god kunnskap i ulike utfordringer med hørsel. De bistår med å gi behandling til voksne, unge og barn som har en hørselsutfordring som hørseltap, tinnitus, hyperakusis eller andre utfordringer knyttet lyd og lydopplevelser. Med en spesialpedagogisk bakgrunn kan audiopedagogen gi rådgivning, undervise og holde kurs. 

Gjennom kartlegging, samtaler og individuell tilpasning hjelper audiopedagogen klienter med å mestre sin utfordring med hørsel. Gjennom å gi kunnskap og gode verktøy til klienten øker man muligheten for trivsel, godt selvbilde og sosialt samvær med andre.

Å få hjelp av en audiopedagog er unikt. Audiopedagogen jobber bredt og helhetlig med hele mennesket og har en tverrfaglig tilnærming til klienten med fokus på hørsel, pedagogikk og psykologi. 

Behandling kan være for

pexels-andrea-piacquadio-3764535 (1)

nedsatt lydtoleranse

Strever du med lyder som oppleves som ubehagelig og høye? Gjennom KAT og lydterapi kan du få hjelp til å redusere overfølsomheten i hørselsystemet.

Kvinne som sitte med hodet i hendene.

Tinnitus

Tinnitus er en indre lydopplevelse som kan oppleves som forstyrrende og plagsom. Gjennom KAT og lydterapi kan du oppleve reduksjon i opplevelsen av tinnitus.

Kvinne som sitter med pc. Hodetelefoner på hodet og holder hendene på hodet. Ser oppgitt ut

Misofoni

Er spesifikke lyder svært plagsomme for deg? Dette kan være smatting, harking og andre lyder. Mange opplever sterke følser som sinne og irritasjon når de hører lyder de ikke liker.
Gjennom KAT og lydterapi kan du få hjelp til å håndtere dette bedre.

mark-paton-1e7e9PorPVU-unsplash

nedsatt hørsel og hjelpemidler

Hørselsutfordringer oppleves ulik og noen trenger veiledning og trening i tilvenningen av høreapparater og hjelpemidler. Opplæring og kunnskap om hørselstapet er viktig for å få godt utbytte.


Avtale med Helfo

Vi har avtale med HELFO, en avdeling under Helsedirektoratet,  og tilbyr kostnadsfri behandling og oppfølgning av pasienter som har en hørselsutfordring som nedsatt hørsel, eller andre hørselsrelaterte diagnoser som nedsatt lydtoleranse, tinnitus og misofoni.  

 For at du skal få audiopedagogisk behandling dekket i sin helhet, må du ha en henvisning fra fastlege eller en øre-nese-hals spesialist. 
Noen har lang reisevei, audiopedagogisk behandling gjennom videomøte er også mulig.  

Det er mulig å få tekstet møter hvis du har behov for det. Tilbakemeldinger fra flere er at mange opplever digitale møter som lettere siden du har kontroll på lyden ved å justere til ønsket volum, du ser audiopedagogen tydelig slik at munnavlesning er lettere, og du vil få god teknisk veiledning om du skulle oppleve at teknikken er vanskelig. Det er også mulig å chatte underveis i videomøter. 

  Avbestillingsregler

Timer som ikke er avbestilt innen 48 timer før konsultasjon må i sin helhet dekkes av klienten.